Премиерът Бойко Борисов обеща ново увеличение с 10% на бюджетните заплати

...
Премиерът Бойко Борисов обеща ново увеличение с 10% на бюджетните заплати
Коментари Харесай

Премиерът отново качи министри на джип и обеща високи заплати

Премиерът Бойко Борисов обеща ново нарастване с 10% на бюджетните заплати от следващата година. Това стана ясно при следващата му обиколка с ръководен персонално от него джип. За следващ път, както и при серия пътувания преди евроизборите, негови " пасажери " бяха вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков. Четиримата посетиха два завода в Икономическа зона Божурище, направиха ревизия и на строителството на автомагистрала " Европа ".

От видеото във фейсбук страницата на премиера става ясно по какъв начин Борисов подрежда на зам.-министър Нанков следващата година тол системата да бъде въведена и в бюджета към този момент да влизат доходи от такси. " Тия тирове, дето вървят, да заплащат. Искам да вдигнем с 10% приходите следващата година, да дадем повече пари за медицинските сестри в този момент. Не може единствено да бъркаме у готовите пари на приходните организации ",  добавя министър председателят. В началото на тази година държавното управление усили бюджетните заплати с 10%, а на учителите с 20%. В бюджетната прогноза за 2020 година пък е планувано минималната работна заплата да нарасне от 560 на 610 лева

Възможно най-бързо да се построи и довеждащият път за Индустриална зона Божурище, а до една година да е подготвена автомагистралата до Сърбия, разпореди още Борисов. „ Трябва да се започва неотложно. Чухте какво споделят от немските фабрики - разпродадени са всички имоти на индустриалната зона. Не единствено че не си отиват, само че идват и още повече. Като дойдат и още по-големите фабрики, и тази автомагистрала ще отеснее, още преди да я построят. "

" Трябват ни повече индустриални зони ", сподели Томислав Дончев. Според него би трябвало да се изградят още 4-5 зони на север и 2-3 на юг. " Дали ще са държавни, общински или частни, няма значение, има огромен интерес ", добави Дончев. 

При визитата си в завода за опаковъчни машини на немската група " Мултивак " министър председателят означи: " Работят с въодушевление. Като има заплати. Така се подвигат приходите - с работа. И по тази причина идват вложителите, по тази причина вършат към този момент действителни фабрики. Не ония шменти шапки, дето продадоха БТК-та, ЕРП-та. Това е действителната стопанска система, това носи Брутният вътрешен продукт и пари. Те не могат да си ръководят дотациите. Тая техника са Данък добавена стойност, продава се в България, по тази причина се подвига Брутният вътрешен продукт и е нагоре вертикалът. "
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР